Blog Leuven

9 december 2025 - Leuven, België

Vandaag gingen we op pad met de 3de graad van mijn richting Toerisme in Leuven. Dit deden we deze keer met een gids die heel vriendelijk geduldig en open met ons is. We gingen met een gids langs Leuven om ook zelf te leren gidsen in de toekomst.

Bezienswaardigheden

Eerst gingen we naar begijnhof, hier leerde we hoe vrouwen hier samen leefde en hun eigen gemeenschap hadden. daarna wandelden we verden naar de Sint-Pieterskerk bij de Grote Markt waarbij we leerden over de kunstenaar Dirks Bouts waarvan zijn schilderijen in de kerk liggen. We kregen een middag pauze waar ik en een klasgenoot genoten van een Burger King en gingen daarna verder. Zo bezochten we het Van Dale college, boom van Groot verdriet en het M museum, waar unieke en mooie schilderijen te zien waren wat niet alleen van belgische cultuur was, maar van culturen over de hele wereld

Mijn mening

Ik vond het een leerijke gidsbeurt en heel belangerijk wanneer ik zelf in de toekomst ga gidsen. Wat mij wel is opgevallen is dat ik af en toeniet zo betrokken voelde, maar voor de volgende keer zal ik weten om mijn groep meer te betrekken.

IMG_0486IMG_0488IMG_0493IMG_0493